Draga Vali,


O iau pe calea scurta inca de acum de la inceput. Eu, sunt unul dintre miliardele de oameni care incearca sa se faca folositor in aceasta imensa camera, numita Pamant, chiar daca stau in regim hotelier Bucuresti.

Iar din postura asta, modesta, de pamantean neinsemnat, in comparatie cu tine, sfant cu state vechi (de discutat aici dar intr-un viitor nu prea apropiat), doresc sa-ti transmit un mesaj de ziua ta. Te urasc! Ai reusit sa indobitocesti aproximativ toata populatia acestei planete cu data asta de 14 februarie.

Nu cunosc istoria acestei date si implicit nu cunosc a ta “prea minunata” poveste de viata dar e musai sa ma crezi, ma simt extrem de usurat in aceasta privinta, insa, precum un pilot isi cunoaste “jucaria”, probabil ca alti si altele iti stiu toate suisurile si coborasurile legate de existenta ta de pana acum, povara lor, zic eu.

Recunosc, esti un adevarat brand manager, sti exact cum trebuie abordata problema in aceasta zi a indragostitilor. Iubirea trebuie vanduta sub orice pret, sub orice forma si bineinteles cu nemiluita, in cantitati colosale doar de aceea sunt atatia fraieri pe glob. O nedumerire as avea si eu totusi, de ce 14 februarie? 14 nici macar nu pare un numar incarcat de prea mult romantism, sincer, eu as fi preferat data de 29 februarie, erai cu mult mai bine vazut in gasca celor ca mine, care nu te prea simpatizeaza, ai fi putut deveni chiar ok, sti cum se spune “mai rarut, ca-i mai dragut” iar odata la 4 ani crede-ma, aproape oricine ar fi putut sa suporte fastul zilei tale.

Si de ce o zi speciala pentru indragostiti? Dragostea se poate declara in orice timp, de la o zi exceptionala de vara cu soarele topind trupurile amorezilor pana la o zi de iarna in care tipul si tipa joaca fazan, acel joc al copilariei, unul in bratele celuilalt iar langa ei pe masuta stau asezate doua cani potrivite, umplute cu ceai de menta.

Dar nu ai de unde sa sti ce inseamna pasiunile si trairile oamenilor de zi cu zi, cand tu esti preocupat sa fi un manager care se autodepaseste de la an la an sperand ca intr-o noapte de 14 spre 15 februarie, sa-ti numeri incasarile si sa realizezi ca l-ai surclasat pe rivalul numarul unu in domeniul marketingului, Mos Craciun.

Insa, ziua ta imi creaza si o placere nemasurata, toti sunt preocupati astazi sa-si arate maretia inimii si puritatea sufletului, unul altuia iar de tine uita, nimeni nu iti ureaza un simplu La Multi Ani, ce bine trebuie sa te simti cand toti sarbatoresc de ziua ta dar nu-ti spune unul, acel simplu “bre Vali, sa ne traiesti”. As mai avea si o a doua placere meschina, aceea ca nu ai vreun frate mai mic care sa fie sarbatorit in toiul verii acolo prin 14 iulie, de genul Sf. Valentin Cel Mic sau Sf. Valentin Inima de Euro, e bine ca parintii tai s-au oprit la tine, altfel cu siguranta vara ar fi fost mohorata cu fratele tau prin preajma precum o zi autentica de toamna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu