OMUL DIN AMINTIRI

Ma trezesc uneori noaptea si imi amintesc de acea respiratie, care era cu cativa ani in urma alaturi de mine.
Si chiar daca acum nu mai este, mi-I imaginez cum doarme, cu spatele la mine. Ridic maina si o plimb prin aer, imitand de parca l-as mangaia pe umar.

Simt cum respira, cum viseaza, cum strange perna in brate. Tin minte orice detaliu, fiecare miscare. Ii placea sa il cuprind si sa dormim asa. L-am iubit foarte mult si am crezut ca distanta dintre noi si timpul si-au pus amprenta pe sentimentele mele. Eram sigura, ca atunci cind il voi vedea dupa 2 ani si jumatate de despartire, il voi privi ca pe un strain. Insa nu stiam nici eu, ca sentimentele mele sunt atat de puternice. M-am convins ca numai acest om poate sa trezeasca asa trairi in mine, sa ma treaca fiorii de la o simpla privire de-a lui. L-am vazut si eram pe punctul de a-i sari in brate, sa-i spun ca il iubesc la fel cum l-am iubit toti acesti 5 ani si ca doar alaturi de el am simtit ce inseamna o dragoste adevarata. Si nu credeam ca exista asa ceva. Eram materialista, pana in momentul cand ne-am revazut.. Mereu cautam convertor valutar banci.
Se casatoreste. M-am bucurat sincer pentru el, desi in inima am simtit un cutit. L-am imbratisat, l-am felicitat. Am petrecut o noapte impreuna. Ultima probabil din viata asta. Am vorbit mult, ne-am amintit de noi doi si de timpul cand am fost impreuna. Inchideam ochii si simteam cum ma priveste. Citeam pe fata lui un profund regret. M-a descoperit altfel-o noua persoana de care i-a placut. Am dormit intr-un pat, dar fara sa ne atingem. L-am intrebat daca ar fi in stare sa isi insele viitoarea sotie si mi-a zis ca nu. Si cu toate acestea, simteam cum incearca sa se apropie de mine, ma atingea parca din intimplare. Imi dadea de inteles ca ar face-o acum, aici si mereu cu mine. Imi dadea de inteles ca e gata sa rupa orice, doar sa ma darui lui din nou. Mi-am muscat buzele, am strins plapuma in maini si m-am prefacut ca dorm. Am rezistat contra vointei mele da a-i cadea din nou in brate. Dormeam in pat ca doi straini. Era cu spatele la mine ca pe timpuri. Am ridicat maina sa il mangai pe umar. Nu am avut curaj sa il ating si am plimbat-o pe deasupra corpului lui. De atungi nu imi gasesc loc. Nu am mai iubit pe nimeni asa. El mi-a fost si frate, si prieten. Cu el am barfit, cu el m-am batut, pe el l-am urat de moarte si am vrut sa-I fac mult rau, el m-a sustinut cand mi-a fost cel mai greu. Cu el m-am simtit cel mai bine. Il iubesc si vreau sa fie fericit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu