Crivaia

oferte sejur Crivaia La poalele Munţilor Semenic, la o altitudine de 535 m, se află o regiune minunată in centrul căreia se găseşte staţiunea Văliug. Aceasta s-a format in valea largă a Barzavei, fiind inconjurată de dealuri cu păduri de brazi şi de molizi. Se intinde de-a lungul raului Barzava incepand de la aşezările din Crăinicel pană la zona finală a părţii numite Harţu, la locurile unde se bifurcă drumurile la dreapta spre barajul Gozna şi la stanga spre Gărana.

Semenicul este mandria munţilor din Banat şi zona preferată de vacanţă a bănăţenilor. Intr-o regiune pitorească admirabilă, la o depărtare de aproximativ 25 km spre SE de Reşiţa, se află liniştita staţiune climaterică Văliug.

Cele două lacuri de acumulare Breazova (Văliug) şi Gozna de la poalele Semenicului, precum şi imprejurimile acestora formează una dintre cele mai frumoase zone turistice ale judeţului Caraş-Severin şi ale ţării noastre, impresionantă prin caracteristicile reliefului montan şi vegetaţia bogată. In amonte de satul Văliug s-a construit intre anii 1947 şi 1953 lacul Gozna, lung de peste 3 km, ocupand o suprafaţă de 60 ha, cu o capacitate de 10 milioane mc de apă, cel care a avut o contribuţie considerabilă la dezvoltarea turismului de aici.
Parteneri
Galerie foto

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului : 021 313 06 90 , 0800 08 09 99, www.anpc.gov.ro
Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului : 0800 868282